Tovorna dvigala

Tukaj ste: Home » Tovorna dvigala

  • Različne izvedbe
 

 

Tovorna dvigala

Z imenom tovorna dvigala poimenujemo dvigala za prevoz tovora in dvigala, ki poleg tovora lahko prevažajo tudi osebe (tovorna dvigala z osebnim spremstvom).

 

 V skladu s predpisi morajo biti tovorna dvigala s katerimi se lahko vozijo tudi osebe, izdelana (glede varnosti za uporabnika) podobno kot osebna dvigala. Nosilnosti so običajno večje.


Tovorna dvigala, ki so predvidena samo za tovor, so izvedena nekoliko enostavneje (brez kabinskih vrat, upravljanje samo od zunaj itd), zato so praviloma cenejša.

 

V ponudbi imamo tako klasična tovorna dvigala, izdelana po predpisih za dvigala, kot tudi dvižne naprave izdelane po normativu 06/42/CE (minimalna poglobitev jaška in “glava” jaška, majhna hitrost).

 

ISO-MAX

ISO-PM

 

Tovorno dvigalo z osebo
(ali tovorno dvigalo z osebnim spremstvom)

Tovorna dvigala z osebnim spremstvom, nosilnosti do 5000 kg so z vidika varnosti opremljena tako, da se lahko uporabljajo tudi za prevoz oseb. (Obvezna kabinska vrata itd).

 

Dobavimo lahko želeno izvedbo tako glede nosilnosti, hitrosti, vrste pogona (hidravlični, električni), konstrukcije, opremljenosti glede na namembnost (kabina iz nerjaveče pločevine) itd.

 

 

Spletna stran proizvajalca
 
 

Tovorno dvigalo brez oseb

Ta tovorna dvigala so namenjena samo tovoru (oseba ne sme v kabino).

 

Upravljanje je možno samo od zunaj (etažna tipkala).

 

Izvedbe takih dvigal oz. dvižnih ploščadi so lahko različne (s kabino ali brez, hidravlične ali elektromotorni pogon itd.). Potrebna poglobitev jaška in prostor nad kabino sta minimalni.

 

 

Malotovorna dvigala

 

Malotovorna dvigala (nosilnosti 50-300 kg) so namenjena izključno za prevoz tovora manjših zunanjih mer (npr.v gostinstvu, administraciji, proizvodnji ipd).


Malotovorna dvigala dobavimo v kompletu s kovinsko konstrukcijo jaška, tako da je montaža enostavna in hitra (običajno v 1-2 dni).

 

Potrebno je samo zapiranje jaška, ki je lahko izvedeno direktno na dobavljeno konstrukcijo (mavčne obloge, (inox) pločevina ipd). Vrata naprave so lahko vertikalno drsna (giljotina) ali na tečajih.

 

Standardne mere kabine so 500-1200 x 500-1200 x 500-1200 mm, vendar pa jo lahko tudi prilagodimo potrebam oziroma možnostim (glede situacijo na objektu). 

 

Mala tovorna dvigala , ki vam jih dobavimo in montiramo so proizvod nemškega proizvajalca tovrstnih dvigal SKG.

 

SKG ISO-A

SKG ISO-D

 

Spletna stran proizvajalca-brošura